Activiteiten

Creatieve/educatieve workshops bij NauK Fashion

Bij NauK Fashion kun je terecht voor verschillende creatieve of educatieve workshops. Heeft u iets te vieren, vindt u het leuk om met een groepje gezellig creatief bezig te zijn, heeft u belangstelling voor een specifiek onderwerp, dan bedenken we in overleg een thema en dat werken we dan uit.

 

Denk bijvoorbeeld aan:

- kleding of (boodschappen)tas pimpen;

- decoratie voor in huis, gemaakt van (glas/porselein)scherven, textiel, of materialen uit de natuur;

- patroon op eigen maat maken voor een straplessmodel (met behulp van moulagetechnieken);

- textielstoffen- en warenkennis;

- Canadees smocken.

Dit is slechts een greep. Ook eigen ideeën zijn van harte welkom!

 

De workshops zijn € 30,00 per persoon inclusief koffie, thee en iets lekkers.

Exclusief materialen. De prijs van de benodigde materialen wordt bepaald aan de hand van het gekozen thema. 

Een arrangement is apart bij te boeken. Denk bijvoorbeeld aan een high tea of brunch.  

 

De workshops worden gegeven in het atelier aan de Weislag 2, 5221 AW in Engelen. Gemiddeld duurt een workshop 4 uur. 

 

 

Onderstaand een overzicht van evenementen die wellicht de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

Modefabriek, Amsterdam RAI, Europaplein 8, Amsterdam 

Modefabriek presenteert op 8 en 9 juli 2018 4 gebieden die zich onderscheiden door lifestyle, imago en distributie, waaronder: - nieuwe generatie koel- en mode-industrie invloeden; - snel bewegende mode voor mannen en vrouwen; - damesmode van topniveau, verfijnd, elegant, op de bal; - alle toonaangevende trends in herenkleding, van zakelijke tot vrije tijd.  

 

Amsterdam Denim Days

Westergasfabriek aan de Gashouder, 22 tot en met 28 oktober 2018. Amsterdam wordt elk jaar blauw en vormt het middelpunt van de belangstelling voor iedereen met een indigo-hart. Amsterdam Denim Days brengt de community en consumenten, verslaafden en fanatici, merken en kopers samen om zijn unieke denim-passie te vieren. Alle denimliefhebbers komen samen in een reeks evenementen in de stad om hun toewijding voor denim te delen, te praten over innovatie, educatie en duurzaamheid en om alle dingen indigo te vieren. Save the Date op al je denim hoofden die er zijn, Amsterdam Denim Days zal terug zijn op 22-28 oktober 2018!

 

25 jaar aan mode-illustraties wordt online gezet

Eigenlijk iedereen die de jaren 1960 tot 1985 bewust meemaakte heeft de mode-illustraties van Gerda van Gijzel wel gezien. Bijna dagelijks stonden de advertenties in de kranten van modeketens als Witteveen, Vinke, Tweka, C&A, Livera en inkoopcombinaties Daco en Annemarèl. Echter wist bijna niemand dat de duizenden tekeningen voor deze advertenties gemaakt werden door Gerda van Gijzel.

In 1998 schonk Van Gijzel haar gehele, door haarzelf zorgvuldig gedocumenteerde collectie mode-illustraties voor advertenties aan Museum Rotterdam. Als bron en referentie voor de mode en kostuumcollectie was dit een zeer waardevolle aanwinst. In de tentoonstelling Het geluk van de huisvrouw in 2003 werd een deel van deze collectie getoond. Van Gijzel maakte recentelijk zelf een boek over deze collectie: Modebeelden 1959-1993. Dit was het moment om de mode-illustraties en advertenties in de museumcollectie ook digitaal te ontsluiten zodat iedereen opnieuw kan genieten van de tijdsbeelden die deze illustraties oproepen.

 

Het naadje van de kous

Tot en met zondag 20 mei 2018, kelderverdieping van het Onderwijsmuseum in Dordrecht

Tot 1974 was handwerken voor meisjes een verplicht vak op de lagere school. Sommige leerlingen maakten er hun beroep van. Alles begon op school, met het vele uren oefenen van de handwerktechnieken. Breien, borduren en naaien. Met vaak een schitterend resultaat, herkenbaar voor de tijd. Nu weer helemaal hip. 

Van het Naadje en de Kous toont een diversiteit aan mooie en sprekende voorbeelden van dit ‘retro’ handwerk; van merklappen tot speelbroekjes. Een genot voor iedereen die handwerkt of gewoon benieuwd is naar de ontwikkeling van het vak handwerken op school.

 

Jazz age, Textielmuseum Tilburg

Van 9 december 2017 t/m 27 mei 2018

Vrouwen knippen hun haar, roken sigaretten in pijpjes en dragen lange parelsnoeren. In de ‘roaring twenties’ ontstaat een radicale maatschappelijke verandering, die zich uit in een nieuwe tijdsgeest, een sterk toenemende welvaart en verandering. Van Parijs tot Londen, New York en Hollywood, in de periode na de Eerste Wereldoorlog valt de moderne vrouw voor een compleet nieuwe kledingstijl, die ook haar veroverde vrijheid symboliseert. Van sportkleding, fraai bedrukte japonnen, ‘flapper’ jurken met franjes en avondkledij met kraaltjes tot fluwelen capes, kimono’s en zijden pyjama’s; met meer dan 150 gevarieerde kledingstukken en accessoires uit een grote privécollectie biedt de tentoonstelling een blik op de glamour, overdaad en frivoliteit van dit moderne decennium. De expositie laat zien dat deze bruisende periode meer biedt dan alleen de flapper dress met lage taille die altijd met dit tijdperk wordt geassocieerd.