Activiteiten

Manish Nai, 28 juli t/m 4 november 2018 in het Noordbrabants Museum te 's-Hertogenbosch

Nu te zien in het museum: de eerste museale solotentoonstelling van Indiase kunstenaar Manish Nai. De blikvanger van de tentoonstelling is een installatie gemaakt van 400 houten klossen omwikkeld met kleurige stoffen. Nai is gefascineerd door de geschiedenis van materialen en probeert deze in zijn werk vast te leggen. De tentoonstelling van deze internationaal rijzende ster past bij de ambitie van het museum om bezoekers te verrassen met kunstenaars die niet of nauwelijks in Nederland te zien zijn geweest.

 

Amsterdam Denim Days

Westergasfabriek aan de Gashouder, 22 tot en met 28 oktober 2018. Amsterdam wordt elk jaar blauw en vormt het middelpunt van de belangstelling voor iedereen met een indigo-hart. Amsterdam Denim Days brengt de community en consumenten, verslaafden en fanatici, merken en kopers samen om zijn unieke denim-passie te vieren. Alle denimliefhebbers komen samen in een reeks evenementen in de stad om hun toewijding voor denim te delen, te praten over innovatie, educatie en duurzaamheid en om alle dingen indigo te vieren. Save the Date op al je denim hoofden die er zijn, Amsterdam Denim Days zal terug zijn op 22-28 oktober 2018!

 

25 jaar aan mode-illustraties wordt online gezet

Eigenlijk iedereen die de jaren 1960 tot 1985 bewust meemaakte heeft de mode-illustraties van Gerda van Gijzel wel gezien. Bijna dagelijks stonden de advertenties in de kranten van modeketens als Witteveen, Vinke, Tweka, C&A, Livera en inkoopcombinaties Daco en Annemarèl. Echter wist bijna niemand dat de duizenden tekeningen voor deze advertenties gemaakt werden door Gerda van Gijzel.

In 1998 schonk Van Gijzel haar gehele, door haarzelf zorgvuldig gedocumenteerde collectie mode-illustraties voor advertenties aan Museum Rotterdam. Als bron en referentie voor de mode en kostuumcollectie was dit een zeer waardevolle aanwinst. In de tentoonstelling Het geluk van de huisvrouw in 2003 werd een deel van deze collectie getoond. Van Gijzel maakte recentelijk zelf een boek over deze collectie: Modebeelden 1959-1993. Dit was het moment om de mode-illustraties en advertenties in de museumcollectie ook digitaal te ontsluiten zodat iedereen opnieuw kan genieten van de tijdsbeelden die deze illustraties oproepen.